Keane en Carragher pakken Van Dijk keihard aan: 'Schuldig aan alle goals'

Keane en Carragher pakken Van Dijk keihard aan: 'Schuldig aan alle goals'

5 februari - 08:14
14

Virgil van Dijk trok zelf al het boetekleed aan, maar ook van Jamie Carragher en Roy Keane krijgt de Liverpool-aanvoerder de wind van voren. De Sky Sports-analisten zijn kritisch op zijn optreden en met name zijn rol bij de 2-1 van Arsenal.

Gabriel Martinelli profiteerde van een misverstand tussen Van Dijk en doelman Alisson Becker. Maar volgens Keane ging de Nederlandse verdediger ook niet vrijuit bij de 1-0 van Bukayo Saka en de 3-1 van invaller Leandro Trossard. "Ik vind dat Van Dijk schuldig is aan alle doelpunten van Arsenal", gaat de voormalig Manchester United-aanvoerder er met gestrekt been in bij Sky.

"Natuurlijk kan hij ook een keer een slechte wedstrijd spelen, maar als je op deze manier drie goals weggeeft in zo'n grote wedstrijd, dan weet je dat dit aan het einde van het seizoen veel pijn kan doen. Liverpool verdedigde als een pubteam", gaat Keane verder. "De intensiteit die ze toonden van het eerste tot het laatste fluitsignaal, in balbezit en zonder... Ik kan niet geloven hoe slecht Liverpool was."

Carragher sluit zich bij de Ier aan. "Virgil maakt een heel grote fout, zo eentje die je misschien één keer per seizoen maakt. Hij moet die situatie gewoon oplossen. Maak het niet ingewikkeld, kop die bal gewoon weg en laat de bal niet stuiteren. Dit zijn dingen die schooljongens al leren. Dat is echt zo."

De clubicoon is niet te spreken over het optreden van Van Dijk en Becker. "Mede dankzij de prestaties van Becker en Van Dijk keerde Liverpool terug waar het is, maar dit was een blunder."