'Boadu is dus toch gegroeid, ik had tranen in mijn ogen na zijn doelpunt'

'Boadu is dus toch gegroeid, ik had tranen in mijn ogen na zijn doelpunt'

5 februari - 08:35
35

Kees Kist kreeg tranen in zijn ogen na het doelpunt van Myron Boadu voor FC Twente. De 23-jarige spits had tegen RKC Waalwijk slechts 46 seconden nodig om zijn eerste doelpunt te maken voor de Tukkers.

Kist was emotioneel door het succesvolle debuut van Boadu. De twee kennen elkaar nog van AZ. "Het was ge-wel-dig. Ik dacht: potverdorie, hij is dus tóch gegroeid. Ik had tranen in m'n ogen na zijn doelpunt", zegt de gewezen topschutter in het Algemeen Dagblad.

"Ik heb hem een jaartje begeleid bij AZ, dan ben je een soort van vriendjes", legt Kist uit. "Nadat ik een keertje in de media liet blijken dat ik Boadu er maar ongeïnteresseerd bij vond lopen, is het balletje gaan rollen. Hij zat toen echt in een dip, dus heb ik gevraagd om hem te begeleiden. Ik wilde een bakkie koffie met hem drinken, maar hij dronk liever chocomelk. Toen heb ik hem een jaar begeleid. Hij werd met de maand beter, trapte er drie in tegen Feyenoord en de buitenlandse clubs stonden in de rij. Uiteindelijk ging-ie naar Monaco."

Volgens Kist kwam die stap destijds te vroeg. Hij denkt dat Nederlandse talenten er goed aan doen om niet te snel naar het buitenland te vertrekken. Hij ziet een rol voor de clubs én oud-spelers zoals hijzelf. "Zoals ik het deed bij AZ. Ik zag dat Boadu lamlendig trainde, dan ga je geen potten breken in wedstrijden. Wanneer Luuk de Jong straks uitgevoetbald is, kan hij bij PSV jonkies helpen. En Ajax en Feyenoord hebben ook genoeg topspitsen vanuit het verleden. Gebruik ze! Want té vaak ontsporen die jonge aanvallers."

Om de video te zien, moet je eerst op de tekst in de Tweet (X) klikken