'Europese grootmacht laat Klopp twijfelen: succestrainer heroverweegt keuze'

'Europese grootmacht laat Klopp twijfelen: succestrainer heroverweegt keuze'

7 februari - 12:41 Laatste update: 13:56
36

Nadat Jürgen Klopp zijn vertrek als trainer van Liverpool aankondigde, vertelde hij ook dat hij voor komend seizoen een sabbatical heeft ingelast. De Spaanse journalist Gerard Romero meldt woensdagochtend echter dat FC Barcelona de enige club is die de Duitser aan het twijfelen kan brengen.

Klopp heeft geen energie meer, zei hij bij de bekendmaking van zijn vertrek, en zal zeker een jaar niet aan de slag gaan. "Als je me vraagt of ik ooit nog als trainer aan de slag zal gaan, dan zou ik nu 'nee' zeggen", zei Klopp. Volgens de journalist is Klopp tóch zeer gecharmeerd van een baan als trainer bij Barcelona komend seizoen. Er zouden zelfs al korte informele gesprekken gevoerd zijn met de voorzitter van Barça, Joan Laporta. De beleidsbepalers van de Catalaanse topclub is erg enthousiast over Klopp.

Onlangs maakte Xavi bekend dat hij na dit seizoen stopt als hoofdtrainer van Barcelona. Klopp zou hierdoor het stokje over kunnen nemen van de 133-voudig Spaans international. "Uiteindelijk zal ik wel weer aan het werk gaan", aldus Klopp enkele weken geleden. "Ik ken mezelf en ik kan niet gewoon op mijn stoel blijven zitten. Ik zal uiteindelijk wel weer wat vinden, maar ik zal in ieder geval een jaar lang geen club of land gaan trainen. Dat is niet mogelijk: ik kan dat niet en ik wil dat niet. Dat is alles wat ik erover kan zeggen."

Klopp lijkt voor Barça een uitzondering te willen maken. Bovendien zou het bestuur van Barcelona de Duitse manager als dé gedroomde kandidaat zien om de club weer op te bouwen. Klopp won bij Liverpool onder meer de Premier League, de FA Cup en de Champions League.