Mini-metamorfose bij Feyenoord: 'Ben niet het type dat drie scharen maakt'

Mini-metamorfose bij Feyenoord: 'Ben niet het type dat drie scharen maakt'

8 februari - 10:30 Laatste update: 11:28
43

Bart Nieuwkoop wordt de laatste wedstrijden regelmatig als rechtsbuiten ingezet door Feyenoord-coach Arne Slot. De van origine rechtsback voelt zich steeds meer thuis op zijn nieuwe positie. Hij snapt dat het voor de meesten even wennen is.

Ook tijdens de kwartfinale van de KNVB-beker tegen AZ (2-0) stond Nieuwkoop als rechtsbuiten in de basisopstelling. De 27-jarige Zeelander was zelf de maker van het tweede en tevens laatste doelpunt. Na afloop legt hij in gesprek met EPSN uit wat voor soort buitenspeler hij is. "Ik ben een wingbackachtige rechtsbuiten. Hard werken en er altijd voor gaan. Ik begin het wel leuk te vinden."

Nieuwkoop speelde zijn hele carrière als rechtsback. Hij vindt het dan ook logisch dat dit als een opmerkelijke ontwikkeling gezien wordt. "Ik snap wel dat mensen eraan moeten wennen. Ik ben niet iemand die drie scharen maakt en een individuele actie heeft. Maar als de trainer mij daar nodig heeft, dan geef ik alles."

Voor Nieuwkoop was dit zijn derde basisplaats in de afgelopen vier wedstrijden. "Mooi dat hij (Slot, red.) me weer opstelt en vandaag maak ik gelukkig ook nog een goaltje. Die mocht er ook wel in. Het was een mooie aanval en Calvin (Stengs, red.) hield goed het overzicht. Daardoor kon ik hem mooi binnenschieten."

Doordat Slot voor Nieuwkoop koos als buitenspeler, zaten 'echte' buitenspelers als Luka Ivanusec, Yankuba Minteh en Leo Sauer wederom op de bank. "Wellicht levert dat scheve gezichten op. Iedereen die op de bank zit, wil graag spelen. Maar de trainer stelt mij op en ik wil ook spelen. Ik doe mijn best. Vandaag was een lekkere wedstrijd", besluit Nieuwkoop.