FC Utrecht verplettert Fortuna Sittard en kan play-offs ruiken

11 februari - 16:21 Laatste update: 16:23
59

FC Utrecht kende een zorgeloze zondagmiddag tegen Fortuna Sittard. De Limburgers gingen met 4-0 over de knie in de Galgenwaard.

De eerste helft zorgde niet voor veel vuurwerk. FC Utrecht creëerde twee kansen in de eerste 45 minuten. In de 21ste minuut wist Taylor Booth een van deze kansen te benutten. Na een uitstekende steekpass van Sam Lammers hield Booth het hoofd koel en schoot hij de bal door de benen van doelman Verrips heen en in het net. Zo gingen de Domstedelingen met een voorsprong de rust in.

In de zeventigste minuut wist Utrecht de score te verdubbelen. Na een goede aanval schoot Boussaid de bal voorbij Fortuna-aanvoerder Pinto, die op de doellijn redding probeerde te brengen. Vijf minuten later lag de bal alweer in het net. Booth maakte zijn tweede en de derde voor Utrecht. En drie minuten na deze goal, deed ook Lammers nog een duit in het zakje. Zo wist FC Utrecht de wedstrijd in acht minuten volledig naar zich toe te trekken.

Door deze overwinning van Utrecht klimt de ploeg van Ron Jans naar de tiende plek in de Eredivisie en is het al dertien wedstrijden op rij ongeslagen. Met 26 punten lopen ze nog maar één punt achter op nummer acht PEC Zwolle. Zo doet FC Utrecht nog volop mee voor de play-offs voor Europees voetbal. Fortuna Sittard zakt naar de dertiende plek op de ranglijst.