ADO herovert tweede plaats in KKD, Groningen boekt zesde thuisoverwinning op rij

11 februari - 16:57
31

ADO Den Haag heroverrt door een 3-0 thuisoverwinning op FC Den Bosch de tweede plaats in de Keuken Kampioen Divisie. FC Groningen kende een zorgeloze middag tegen Top Oss en won ook met 3-0 in eigen huis.

ADO herovert tweede plaats KKD

ADO domineerde de wedstrijd in het Bingoal Stadion en opende de score na vijftien minuten met een prachtig afstandsschot van Jari Vlak. Na de rust bracht Henk Veerman de thuisploeg verder op voorsprong door een hoekschop binnen te koppen. In blessuretijd scoorde Henri Koudossou na een snelle counter de 3-0 en tekende daarmee voor de einduitslag.

Door deze overwinning heroverde ADO Den Haag de tweede plaats in de Keuken Kampioen Divisie van Roda JC, dat vrijdag met 4-1 won van FC Dordrecht. De club staat nu vijf punten achter op koploper Willem II.

FC Groningen boekt zesde opeenvolgende thuisoverwinning

Afgelopen donderdag won het team van trainer Dick Lukkien na strafschoppen van Fortuna Sittard in de kwartfinale van de KNVB-beker. Drie dagen later stond het duel met Top Oss op het programma.

Hoewel Groningen genoeg kansen creëerde, duurde het tot de 41ste minuut voordat Johan Hove de score opende door een bal binnen te schieten na een afgeslagen corner. Zes minuten na rust miste Leandro Bacuna een strafschop, maar niet veel later vergrootte Luciano Valente de voorsprong met zijn vijfde competitiedoelpunt van het seizoen.

TOP Oss wist nauwelijks tegenstand te bieden. Een goal van Thom van Bergen werd in de tweede helft afgekeurd wegens buitenspel, maar vlak voor tijd scoorde Kristian Lien zijn eerste doelpunt voor Groningen. Hiermee staan de Groningers vijfde in de Keuken Kampioen Divisie.