Update: ADO haalt verloren zoon Derijck voor een derde keer naar Den Haag

Update: ADO haalt verloren zoon Derijck voor een derde keer naar Den Haag

9 februari - 11:15 Laatste update: 11:16
101

ADO Den Haag is nog altijd niet uitgewinkeld voor de strijd om promotie naar de Eredivisie. Nadat eerder spelers als Alex Schalk en Nick Marsman al naar de Hofstad werden gehaald, moet nu ook Timothy Derijck terugkeren. De 36-jarige Belg is transfervrij in te lijven door ADO.

Donderdag werd het contract van Derijck bij Zulte Waregem ontbonden, waardoor ADO nu toe wil slaan. Voetbal International meldt dat de huidige nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie de oudgediende spoedig aan de selectie zal toevoegen. Derijck degradeerde afgelopen seizoen met Zulte Waregem uit de Jupiler Pro League. Op het tweede niveau zat hij de laatste weken niet meer bij de selectie, waarna zijn contract werd ontbonden.

Derijck is zonder twijfel een bekende naam in de Eredivisie. De Belg heeft al 225 duels in de Nederlandse competitie op zijn naam. Die wedstrijden speelde Derijck namens ADO Den Haag, Feyenoord, PSV, FC Utrecht en NAC Breda. De 36-jarige Belg won in 2012 de KNVB Beker met de Eindhovenaren, maar kampioen werd hij nooit. In Nederland speelde Derijck voor ADO Den Haag de meeste duels. In totaal 143 wedstrijden. 

Update: Derijck is officieel terug bij ADO. De centrale verdediger speelde tussen 2009 en 2011 en 2014 en 2016 ook al voor de club uit de Hofstad. "Met de komst van Timothy is ook de laatste linie waarvoor wij een versterking zochten ingevuld. Timothy kent de club, inmiddels, als geen ander en past om die reden goed bij onze selectie en de fase waarin wij nu zitten", vertelt technisch directeur Joris Mathijsen over de terugkeer van Derijck bij ADO op de clubwebsite.