Contractperikelen hebben invloed op Babadi: 'Ik probeer op één lijn te komen'

Contractperikelen hebben invloed op Babadi: 'Ik probeer op één lijn te komen'

11 februari - 19:45
35

Isaac Babadi heeft op mentaal vlak een aantal uitputtende maanden achter de rug. Dat vertelt de middenvelder, hoofdrolspeler in een slepende en nog altijd niet afgeronde contractverlenging, na afloop van FC Volendam - PSV (1-5). 

"Ik word er mentaal sterker van", reageert Babadi bij ESPN op de vraag of het voor hem moeilijk was om veel minuten te maken bij Jong PSV, nadat hij begin dit seizoen eigenlijk al doorbrak in de hoofdmacht van de Eindhovenaren. "Op dat vlak is er misschien toch nog iets positiefs aan. Het liefst wil ik weer op het allerhoogste niveau spelen, dus ik was blij dat het weer mocht."

Het was voor de jeugdinternational van Oranje niet altijd makkelijk om zich af te sluiten voor de buitenwereld. "Uiteraard is dat moeilijk", vervolgt het talent. "Vaak zit de afleiding bij het voetballen. Als je weinig speelt, ga je er natuurlijk aan denken. Dus ik probeer er zo ver mogelijk van weg te blijven, en geef intern aan wat ik aan moet geven."

Een langer verblijf bij PSV sluit het achttienjarige talent, die ook interesse van Ajax zou genieten, niet uit. "Ik probeer op één lijn te komen met de mensen om mij heen en met de directie van PSV. Als dat lukt, gaat het goedkomen."