PSV herpakt zich na vroege achterstand en walst over FC Volendam heen

11 februari - 18:38
113

Ondanks een vroege voorsprong voor FC Volendam heeft PSV weer weten te winnen in de Eredivisie. De ongeslagen koploper won uiteindelijk met 1-5 in het KRAS Stadion.

Het was een begin waar weinig mensen rekening mee hielden. Binnen twee minuten stond FC Volendam met 1-0 voor tegen PSV, door een eigen goal van Jordan Teze. Zo was er meteen werk aan de winkel voor de Eindhovenaren. De achterstand werd in de dertiende minuut alweer recht gezet, via Saibari. Daarna bleef PSV de druk opvoeren. Bij Volendam zullen ze blij zijn geweest met het rustsignaal, want de koploper zorgde de laatste tien minuten voor meer en meer dreiging op de helft van de thuisploeg. Maar PSV wist niet meer voor rust te scoren.

Na rust kwamen de Eindhovenaren vrij snel toch op voorsprong. De Jong kopte de bal naar Schouten, die uitgebreid de tijd mocht nemen om 'm achter doelman Backhaus te werken. Volendam liet weinig tot niks zien in de tweede helft. Maar het duurde ook nog even totdat PSV de genadeklap had gegeven.

Teze scoorde in de 74ste minuut in het juiste doel en tekende daarmee voor de 1-3. Zo’n vijf minuten later wist Ricardo Pepi, die was ingevallen voor Luuk de Jong, de 1-4 te scoren. In de slotfase mocht ook Babadi nog een duit in het zakje doen en de vijfde PSV-treffer voor zijn rekening nemen.

PSV staat door de ruime overwinning weer dertien punten voor op nummer twee Feyenoord, dat zondagavond om 20:00 uur thuis aftrapt tegen Sparta. Volendam staat zeventiende en verkeert nog altijd in groot degradatiegevaar.

Benieuwd hoe data een rol speelt in Europese toptransfers? Check #DoneDeal!