PSV ontving Russisch bod op Veerman, ook Saudische club informeerde

PSV ontving Russisch bod op Veerman, ook Saudische club informeerde

11 februari - 11:38
69

Joey Veerman genoot tijdens de winterse transferperiode belangstelling uit Rusland en Saudi-Arabië. Zenit Sint-Petersburg en Al Ettifaq meldden zich officieel bij PSV voor de 25-jarige spelmaker, vertelt zaakwaarnemer Nathan van Kooperen bij Goedemorgen Eredivisie.

Veerman had een flinke financiële stap kunnen maken, maar in sportief opzicht waren Rusland en Saudi-Arabië geen optie. "Eigenlijk heeft hij er niet eens serieus over nagedacht. PSV was ook heel duidelijk dat het onmogelijk was om te vertrekken", aldus Van Kooperen, die onderdeel is van Muy Manero, het makelaarskantoor dat de Volendammer begeleidt. Nikkie Bruinenberg staat Veerman daar bij.

Wedden

Meer odds

Van Kooperen gaat in op de toekomst van Veerman, die nog tot medio 2026 vastligt in Eindhoven. De Eredivisie-koploper deed hem al een nieuw contractvoorstel. "Joey wil graag verlengen. We moeten kijken of we eruit gaan komen samen. Het is ook geen geheim dat hij in de zomer een stap wil maken. Voor nu heeft hij nog alles om voor te spelen, ook met oog op het EK. Om nu een stap te maken, was niet verstandig."

Een nieuwe verbintenis bij PSV wordt niet uitgesloten. Als Veerman nog een jaar blijft - tegen een hoger salaris - zal de club in de toekomst water bij de wijn doen, waardoor hij extra aantekkelijk is voor buitenlandse clubs. "Als er niet iets komt in de zomer, zit hij bij PSV erg goed op zijn plek."