Fantastisch gemiddelde, maar wel reserve bij PSV: 'Natuurlijk is het moeilijk'

Fantastisch gemiddelde, maar wel reserve bij PSV: 'Natuurlijk is het moeilijk'

12 februari - 08:57
44

Begint de reserverol van Ricardo Pepi bij PSV te schuren? De Amerikaan nam tegen FC Volendam (1-5) de vierde treffer van PSV voor zijn rekening. In 229 minuten voor de Eindhovenaren maakte hij dit seizoen vijf doelpunten, een gemiddelde van één treffer per 46 minuten.

"Natuurlijk is het moeilijk nu omdat je hard traint en dan in wedstrijden wil exploderen. Maar Luuk de Jong is iemand die ik heel erg waardeer en ik ben blij dat het goed met hem gaat", reageert Pepi collegiaal in het Eindhovens Dagblad

Volgens Pepi is aanvoerder Luuk de Jong 'een legende' bij PSV. "Voor mij is het gewoon belangrijk om door te gaan waar ik mee bezig ben. We zijn verschillende types, qua spel." De spits wil zich zoveel mogelijk laten zien op de training en de spaarzame momenten dat hij speelt. "Dat is het enige dat ik nu kan doen."

Met name de effectiviteit van de pogingen van Pepi valt op. "Met links ben ik wat minder zeker, maar rechts gaat meestal goed. Ik durf ook best te zeggen dat dit een sterk punt van me is. Bij PSV blijf ik me focussen op de positie als nummer negen, maar er zijn misschien ook andere mogelijkheden om het elftal te kunnen helpen", besluit Pepi. 

No Poll