Slot in onzekerheid over meespelen Feyenoord-duo tegen Roma: 'Kort dag'

Slot in onzekerheid over meespelen Feyenoord-duo tegen Roma: 'Kort dag'

12 februari - 09:38
41

Feyenoord-trainer Arne Slot weet nog niet of hij in de Europa League-kraker tegen AS Roma weer kan beschikken over Quinten Timber en Santiago Gimenez. De middenvelder en de spits ontbraken zondag in de stadsderby tegen Sparta (2-0).

Timber liep een hersenschudding op in de topper tegen AZ. Slot hoopt dat hij er donderdagavond weer bij is, maar zeker is dat niet. "We kunnen daar nog geen antwoord op geven", zei hij op de persconferentie. "Daar zijn protocollen voor. We hebben met Joost van der Hoek (clubarts, red.) en de rest van de medische staf ongelooflijk kundige mensen. We zullen het af moeten wachten."

In gesprek met ESPN erkent Slot wel dat het 'heel kort dag wordt' voor Timber. "Hij was er gisteren wel weer, maar nog niet om mee te trainen of heel veel te doen", vertelde de oefenmeester zondag over de 22-jarige middenvelder.

Ook over het meespelen van Gimenez tast Feyenoord nog in het duister. De Mexicaan, die kampt met kuitklachten, werd tegen Sparta vervangen door Ayase Ueda. "Het is voor hem de vraag hoe hij morgen, overmorgen binnenkomt", zegt Slot. "Wedstrijden volgen elkaar snel op en je wilt ook geen risico nemen met het drukke programma dat wij de komende maanden hebben. Dus moeten we daar een weloverwogen keuze in gaan maken."

Alireza Jahanbakhsh is in ieder geval wel fit genoeg voor een basisplaats tegen AS Roma. Voor Justin Bijlow (kuit), Gernot Trauner (hamstring), Thomas van den Belt (hamstring) en Gjivai Zechiël (knie) komt de clash met de Romeinen te vroeg.