Perez is het niet eens met Afellay: 'Waarom zou Babadi tekenen bij PSV?'

Perez is het niet eens met Afellay: 'Waarom zou Babadi tekenen bij PSV?'

12 februari - 13:18 Laatste update: 13:47
94

Kenneth Perez begrijpt dat Isaac Babadi zijn aflopende contract bij PSV nog niet heeft verlengd. Door de forse concurrentie is een basisplaats in de ploeg van trainer Peter Bosz nog ver weg voor de achttienjarige aanvallende middenvelder.

Het verhaal is bekend: PSV probeert al sinds de zomer om te verlengen met Babadi, maar hij zette zijn handtekening nog niet. "Bij sommige clubs is de filosofie: dan speel je niet", reageert Perez bij Dit was het Weekend, maar hij begrijpt het toptalent wel. "Maar waarom zou hij bijtekenen? De concurrentie is moordend natuurlijk. En als je achttien, negentien jaar bent, dan wil je gewoon echt voetballen, voetballen, voetballen."

Karim El Ahmadi denkt er het zijne van. "Dan zou ik ook niet naar het buitenland gaan als ik hem was." Perez snapt desondanks de twijfel. "Hij neemt nu geen genoegen meer met alleen Jong PSV. Geef hem eens ongelijk. Aan het begin van het seizoen was Johan Cruijff er niets bij", roept de Deen in herinnering.

Ibrahim Afellay begreep bij Studio Voetbal juist niets van de aarzelende Babadi. "Als je zo'n geweldig contract voorgeschoteld krijgt bij PSV – ik neem aan dat hij niet naar de voedselbank hoeft, want het zijn serieuze bedragen die zulke jongens verdienen – dan moet je God op je blote knieën bedanken, dat contract tekenen en jezelf ontwikkelen", zei de oud-international.

Volgens De Telegraaf klopten liefst 23 clubs bij Babadi aan met interesse. De jonge spelmaker sprak onder meer met Feyenoord en Ajax.

No Poll