De Mos predikt geduld: 'Ik zou zeggen: teken dat contract bij PSV'

De Mos predikt geduld: 'Ik zou zeggen: teken dat contract bij PSV'

12 februari - 14:49
109

Aad de Mos stelt dat Isaac Babadi er goed aan doet om bij PSV te blijven. De Eindhovenaren zijn al geruime tijd in conclaaf met de entourage van de achttienjarige middenvelder, die komende zomer transfervrij is.

Babadi deed afgelopen weekend een helft mee tegen FC Volendam (1-5) en in dat duel tekende hij voor het slotakkoord. In gesprek met het Eindhovens Dagblad laat De Mos zich uit over de situatie van de aanvallende middenvelder. "Hij moet goed luisteren naar wat PSV hem voorschotelt wat betreft zijn ontwikkeling. Welke kans gaat hij krijgen en op welk niveau gaat hij die krijgen."

"Hij is Jong PSV een beetje ontgroeid", gaat de voormalig trainer verder. "Maar hij moet geduld hebben. Er zijn teveel spelers te vroeg naar het buitenland vertrokken. Die zijn allemaal achterop het ezeltje teruggekomen, zo noem ik dat." De Mos benadrukt dat Babadi die voorbeelden niet moet volgen. "Hij moet zolang Bosz bij PSV zit profiteren van die kennis. Bosz wil graag met jonge spelers werken."

"Ik zou zeggen, ook tegen zijn zaakwaarnemer: teken dat contract bij PSV", is De Mos duidelijk. "Dan komt hij later ook met een andere status in het buitenland." Naar verluidt hebben 23 clubs zich bij PSV gemeld voor Babadi, die op korte termijn over zijn toekomst moet beslissen.