KNVB laat van zich horen na VAR-moment Ajax: 'Daarom die afweging gemaakt'

KNVB laat van zich horen na VAR-moment Ajax: 'Daarom die afweging gemaakt'

12 februari - 15:33
323

De KNVB legt uit waarom er in de Eredivisie geen gebruik gemaakt wordt van doellijntechnologie. Afgelopen zondag was er veel commotie, toen Ajax tegen sc Heerenveen (3-2) op 3-3 dacht te komen.

Doordat er geen doellijntechnologie aanwezig was, moest de VAR bepalen of het wel of geen goal was. In de Eredivisie wordt gebruik gemaakt van Goal Line Replay, terwijl in onder meer de Champions League het Hawk-Eye-systeem gebruikt wordt. Daarbij krijgt de scheidsrechter een seintje als de bal de doellijn volledig gepasseerd is.

Het Algemeen Dagblad heeft navraag bij de KNVB gedaan over het kostenplaatje. Als alle achttien Eredivisie-stadions over het Hawk-Eye-systeem willen beschikken, kost dat vijf miljoen euro. De jaarlijke rekening voor Goal Line Replay bedraagt 150.000 euro. "We hebben die afweging gemaakt omdat zo'n situatie als bij Heerenveen - Ajax maar een paar keer per jaar voorkomt", zegt een woordvoerder van de bond. Bij Goal Line Replay hangt er een camera ter hoogte van de doellijn.

  • Wedstrijd
  • Opstelling
  • Statistieken

WEDSTRIJD INFO


Datum
zondag 11 februari 2024
Stadion
Abe Lenstra Stadion
Aftrap
14:30
Scheidsrechter
Makkelie
No Poll