Complimenten voor Berghuis uit Brabant: 'Het prinsesje begint te leren'

Complimenten voor Berghuis uit Brabant: 'Het prinsesje begint te leren'

12 februari - 15:22
160

Willy en René van de Kerkhof zagen PSV voor rust tegen FC Volendam (1-5) slecht voor de dag komen. De ploeg van Peter Bosz kwam al na één minuut spelen op achterstand in het vissersdorp.

"Het leek wel of ze carnaval hadden gevierd", zegt Willy van de Kerkhof bij Omroep Brabant. Door een eigen goal van Jordan Teze keek PSV tegen een vroege achterstand aan. Uiteindelijk werd het ruimschoots gerepareerd. "Ik twijfelde er geen moment aan dat PSV makkelijk zou winnen. We hebben genoeg kwaliteit om zo'n start simpel te herstellen. Uiteindelijk had het ook nog wel 1-7 kunnen worden."

Wedden

Meer odds

Ajax
De PSV-coryfeeën hebben zondagmiddag ook naar Ajax gekeken. In de blessuretijd dachten de Amsterdammers de 3-3 tegen sc Heerenveen te maken, maar de VAR besloot dat de bal de doellijn niet volledig gepasseerd was. "De bal moet zichtbaar helemaal over de lijn zijn en dat was hij niet", oordeelt Willy, die bijval krijgt van zijn broer. "Dus, heren in Amsterdam, geen doelpunt. Einde."

Steven Berghuis legde zich na afloop eenvoudig neer bij die beslissing van de VAR. "Ik heb altijd veel kritiek op hem, maar schijnbaar begint het prinsesje het te leren", zegt René.