Eenhoorn helpt AZ met zoektocht: 'Ik zeg niet: de mazzel allemaal en tot ziens'

Eenhoorn helpt AZ met zoektocht: 'Ik zeg niet: de mazzel allemaal en tot ziens'

12 februari - 16:17
56

Robert Eenhoorn licht toe waarom hij na dit seizoen vertrekt als algemeen directeur van AZ. Eenhoorn benadrukt zich tot 1 juli nog vol in te zetten voor de Alkmaarse club.

Eenhoorn sprak eerder op de maandag op de clubkanalen van AZ al over 'metaalmoeheid'. Hij liep al een tijdje rond met het idee om te stoppen. "Dat heb ik geprobeerd weg te stoppen, maar het gevoel bleef. Dan moet je op een gegeven moment de knoop doorhakken.", zegt hij tegen Voetbal International. Eenhoorn benadrukt dat hij niet met een andere partij in gesprek is. "Het is in ieder geval niet zo dat ik volgende week een andere werkgever bekend ga maken. Ik weet echt nog niet wat ik vanaf komende zomer ga doen."

De clubleiding van AZ heeft Eenhoorn gevraagd mee te helpen zoeken naar een opvolger. Daar heeft hij mee ingestemd. "Ik heb het vroegtijdig bekendgemaakt, zodat iedereen weet waar hij aan toe is. Ik ben niet iemand die de deur achter zich dichttrekt en zegt: de mazzel allemaal en tot ziens." De bekendmaking van Eenhoorn komt in een voor AZ mindere periode. Recent werd Pascal Jansen ontslagen als trainer. "Mijn beslissing staat los van de huidige resultaten", benadrukt Eenhoorn.

Eenhoorn was sinds medio 2014 algemeen directeur bij AZ. Na tien jaar trekt hij de deur achter zich dicht.