Van der Sar breekt in bij podcast en geeft gezondheidsupdate: 'Heb weinig schade'

Van der Sar breekt in bij podcast en geeft gezondheidsupdate: 'Heb weinig schade'

12 februari - 18:55 Laatste update: 19:07
13

Edwin van der Sar meldt tijdens de KieftJansenEgmondGijp podcast dat hij zich, naar omstandigheden, goed voelt. De voormalige algemeen directeur van Ajax kreeg vorig jaar te maken met een hersenbloeding. Tijdens de opnames van de podcast belt Van der Sar onverwachts aan bij zijn zaakwaarnemer Rob Jansen om vervolgens aan te schuiven.

René van der Gijp vraagt in de podcast aan Van der Sar hoe het met zijn gezondheid gaat. "Goed. Het is niet zo dat ik er helemaal geen last meer van heb, maar het gaat goed. Ik heb weinig schade denk ik", luidt het antwoord van de oud-goalie.

Wedden

Meer odds

"Het is natuurlijk ook zo dat ik nog geen hele dag op kantoor heb gezeten van acht uur 's ochtends tot zeven uur 's avonds met allerlei vergaderingen. Maar het gaat goed met me. Als ik wist dat hier een camera stond, dan had ik wel even wat wax in mijn haar gedaan", zegt Van der Sar lachend.

Terwijl de voormalig doelman van onder andere Ajax en Manchester United afgelopen zomer op vakantie was in Kroatië, werd hij getroffen door een hersenbloeding. Van der Sar werd met spoed per traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht en opgenomen op de intensive care. Na ruim twee weken kondigde hij aan via X dat hij de intensive care had verlaten en binnenkort de volgende fase van zijn herstel zou ingaan. Van der Sar spreekt nog niet over een mogelijke terugkeer in de voetballerij.