Boskamp schrikt van Ajax: 'Als hij de bal heeft, gaat mijn televisie trillen'

Boskamp schrikt van Ajax: 'Als hij de bal heeft, gaat mijn televisie trillen'

12 februari - 19:37 Laatste update: 20:21
64

Jan Boskamp is geschrokken van het optreden van Ajax tegen sc Heerenveen. De Amsterdamse club stond vlak na rust 3-0 achter en stapte uiteindelijk met een 3-2 nederlaag van het veld.

Pelle van Amersfoort zette Heerenveen direct na rust op 3-0. "Op dat moment dacht ik: dit is Ajax niet meer", steekt Boskamp van wal in Koffie met... van Vandaag Inside. "De eerste helft... Wat was dat? Dat heb ik nog nooit gezien van Ajax." Bij de derde Heerenveen-treffer geloofde de ras-Feyenoorder zijn ogen niet. "Ze werden opgejaagd en wisten niet wat ze moesten doen. Josip Sutalo was helemaal de kluts kwijt."

Boskamp stelt dat Jordan Henderson ook niet kon overtuigen. "Ik vond nou niet echt dat hij aanwezig was", zegt hij. "Henderson speelde tussen de verdedigers in. Daar kwam hij de bal halen... Ik schrok me kapot en dacht: hoe kan dat nou? Dit is Ajax niet."

Volgens Boskamp maakte Sutalo de slechtste indruk. "Ik heb hem bij Kroatië en Dinamo Zagreb zien spelen, dat was goed. Maar als hij de bal heeft, zie ik mijn televisie trillen. Hij is zo nerveus. Onvoorstelbaar, ik snap er niets van."