Bodø/Glimt kijkt uit naar duel met Ajax: 'Voor ons de kans om te schitteren'

Bodø/Glimt kijkt uit naar duel met Ajax: 'Voor ons de kans om te schitteren'

12 februari - 17:20 Laatste update: 17:44
72

FK Bodø/Glimt, binnenkort twee keer de tegenstander van Ajax in de Conference League, is op dit moment op trainingskamp in Marbella en heeft dus alle tijd om zich goed voor te bereiden op de Amsterdammers.

Voor de Noren is het heenduel in de tussenronde van de Conference League het eerste officiële duel van 2024. In december sloot Bodø/Glimt de Noorse competitie af met het kampioenschap. Op dit moment zit de selectie nog in Marbella, maar dinsdag vliegen ze naar Amsterdam.

Jens Petter Hauge is afgelopen transferperiode teruggekeerd naar Bodø en hij geeft op de clubwebsite aan dat het team goed is voorbereid op de uitwedstrijd. "Ik ben hier nog maar iets meer dan een week, maar ik heb gemerkt dat de spelers en de staf zeer gemotiveerd zijn en geloven dat er een goede prestatie en een goed resultaat neergezet kan worden", aldus de aanvaller. "Voor ons is dit de kans om te schitteren."

Hoofdanalist van de club, Aasmund Karl Bjørkan, is dan ook goed op de hoogte van Ajax. Bjørkan was een paar dagen geleden in Nederland om de komende tegenstander te bekijken. Hij is onder de indruk van het team, het stadion en de sfeer. "Voor mij is de Johan Cruijff ArenA een van de mooiste in Europa, met een fantastisch decor. Ajax is ook een heel leuk team dat getalenteerde spelers ontwikkelt. Het zal een fantastische omgeving zijn voor de wedstrijd", aldus de analist.

Op 15 februari staat de eerste wedstrijd van het tweeluik tussen Ajax en Bodø/Glimt op het programma. Deze wordt afgewerkt in de Johan Cruijff ArenA. Een week later, op 22 februari, wordt de return in Noorwegen gespeeld. Er worden ongeveer negenhonderd Noorse uitsupporters verwacht.