Luijckx ziet 'fantastische' aanwinst bij FC Utrecht: 'Niet alleen als hij scoort'

Luijckx ziet 'fantastische' aanwinst bij FC Utrecht: 'Niet alleen als hij scoort'

20 februari - 14:30
31

Kees Luijckx is onder de indruk van de prestaties van FC Utrecht onder leiding van Ron Jans. De Domstedelingen zijn inmiddels veertien wedstrijden ongeslagen en de analist ziet een belangrijke rol voor Jans. Daarnaast gaat Luijckx in op het aantrekken van Sam Lammers.

Afgelopen weekend won FC Utrecht met 0-1 op bezoek bij nummer drie FC Twente. Luijckx zag een uitstekende teamprestatie van de ploeg van Ron Jans. "Zoals ze tegen Twente speelden, zo hebben ze niet altijd gespeeld de afgelopen weken", aldus de analist. Dat duel deed hem denken aan de thuiswedstrijd van FC Utrecht tegen PSV. "Daarin werd ook met veel strijd gevoetbald, en niet alleen naïef achterover geleund."

Volgens Luijckx gooien veel trainers vaak een elftal omver, als ze halverwege het seizoen bij een nieuwe club instappen. "Maar Jans is gaan schaven aan zijn elftal en er gaandeweg achter gekomen wat hij van wie kan verwachten", legt de oud-voetballer uit. "Nu heeft hij wel een goed team bij elkaar gevonden."

Afgelopen winter wist FC Utrecht met Sam Lammers een nieuwe spits aan te trekken en Luijckx is erg te spreken over de nieuwe aanwinst. "Lammers is heel belangrijk voor de ploeg. Niet alleen als hij scoort, maar ook om mee verder te voetballen", vertelt de analist. Hij ziet in Lammers een 'fantastische' aanwinst voor FC Utrecht. "Al met al is het echt een knappe prestatie van Jans en zijn elftal. Dat ze zich na zo'n periode, waarin ze onderaan hebben gestaan, zó herpakken. En het is geen RKC ofzo, er staat bij Utrecht echt wel een beetje druk op", besluit hij.