Toornstra bezorgt Twente zeldzame thuisnederlaag: Jans pakt clubrecord met Utrecht

Toornstra bezorgt Twente zeldzame thuisnederlaag: Jans pakt clubrecord met Utrecht

18 februari - 14:12 Laatste update: 14:16
249

FC Twente heeft voor het eerst sinds 25 november 2023 weer een wedstrijd verloren in eigen huis. Ditmaal was de ploeg van Joseph Oosting niet opgewassen tegen het FC Utrecht van oud-trainer Ron Jans. Routinier Jens Toornstra haalde namens de Domstedelingen de kastanjes uit het vuur. Door de zege is Utrecht onder Jans veertien duels op rij ongeslagen en dat is een clubrecord.

Bij Twente ontbrak aanvaller Daan Rots in de wedstrijdselectie, waardoor Younes Taha vanaf de aftrap mocht starten. Bij Utrecht begon natuurlijk de in topvorm stekende Taylor Booth in de basis. De enige wijziging die Jans deed was de basisplek van Oscar Fraul. De twintigjarige middenvelder kreeg weer de voorkeur boven Zidane Iqbal.

De Domstedelingen begonnen scherp aan de wedstrijd. De vorm is dan ook aanwezig bij de ploeg van Ron Jans. De laatste nederlaag dateert alweer van 6 oktober tegen uitgerekend hekkensluiter FC Volendam. Utrecht liet de kaas dan ook niet van het brood eten en kwam snel op voorsprong. Routinier Jens Toornstra zorgde er na een half uur spelen voor dat Jans en zijn manschappen met een voorsprong de rust in konden.

Na de openingstreffer kreeg Twente meer en meer kansen. Onder andere Carel Eiting en Ricky van Wolfswinkel vonden een uitstekend keepende Mattijs Branderhorst op hun weg. Uiteindelijk lukte het de Utrecht-goalie zelfs om zijn doel schoon te houden.Myron Boadu maakte nog een hele fraaie treffer, maar die werd afgekeurd vanwege buitenspel.

De Domstedelingen pakken daardoor de zege en staan nu negende op de Eredivisie-ranglijst. Twente verliest drie belangrijke punten in de strijd met Feyenoord voor plek twee.