Luuk de Jong lacht om Newcastle United-stempel: 'Een flop, serieus?'

Luuk de Jong lacht om Newcastle United-stempel: 'Een flop, serieus?'

20 februari - 16:20 Laatste update: 16:28
123

Luuk de Jong denkt dat hij vandaag de dag een veel grotere kans zou hebben om te slagen in de Premier League. De spits van PSV speelde de tweede helft van het seizoen 2013/14 bij Newcastle United, en werd later door The Daily Mail opgenomen in een lijst met de grootste flops, iets waar hij het zelf niet mee eens is. 

De Jong geeft een interview aan The Guardian, dat hem attendeert op het bestaan van de floplijst. Daarop staat de aanvoerder van de Eindhovenaren op plek 75 van de 100. Als De Jong de lijst ziet, 'lacht hij hardop', zo tekent het Engelse medium op. "Een flop, echt? Terwijl ik maar twaalf wedstrijden heb gespeeld en niet eens allemaal vanaf het begin?", reageert de spits. 

De Jong werd begin 2014 door Borussia Mönchengladbach, zijn werkgever destijds, voor een halfjaar verhuurd aan The Magpies, waarvoor hij niet scoorde. "Tja, dat is de voetbalwereld. Ik was jong. Ik denk dat ik nu beter gewapend zou zijn om het Premier League-verdedigers lastig te maken. Het gaat erom hoe je reageert op tegenslagen. Dat maakt het verschil."

"Ik speelde meestal achter de spits, wat niet mijn positie is", blikt De Jong terug. "We werden vaak naar achter gedrukt, ik was nauwelijks aan de bal. Ik wist op voorhand al dat je geen nee zegt tegen een kans in de Premier League bij zo'n mooie en grote club. Ik had graag meer laten zien."