De Telegraaf: grote klap Oranje, talent Huijsen gaat in op Spaanse uitnodiging

De Telegraaf: grote klap Oranje, talent Huijsen gaat in op Spaanse uitnodiging

20 februari om 19:05
Laatste update: 20 februari om 19:27

Dean Huijsen kiest vooralsnog niet voor een interlandloopbaan bij Oranje, weet De Telegraaf. Volgens de ochtendkrant zal de in Nederland geboren verdediger ingaan op een uitnodiging van de Spaanse voetbalbond.

Eerder op dinsdag kwam naar buiten dat de Spaanse bond toenadering zocht tot Huijsen. De achttienjarige verdediger, die erg goed bezig is bij AS Roma, is geboren in Amsterdam en verhuisde op zijn vijfde naar Spanje. Daardoor mag hij ook uitkomen voor de Zuid-Europeanen, ondanks dat de talentvolle verdediger nu alweer enkele jaren in Italië woont.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Polen

  • logo

    Nederland

De verwachting is dat Huijsen in de eerste instantie voor Jong Spanje gaat spelen. In dat geval blijft de deur voor Oranje in ieder geval theoretisch op een kier. Huijsen heeft nog geen uitnodiging voor Jong Oranje ontvangen en dat zou de keuze 'vergemakkelijkt' hebben, zo klinkt het. Eerder dit seizoen kwam de talentvolle stopper wel nog uit voor het Onder 19-elftal van Nederland.

De aanstaande interlandswitch van Huijsen is pijnlijk voor de KNVB, aangezien de achttienjarige verdediger een grote toekomst tegemoet lijkt te gaan. Niet voor niets is hij nu al uitgegroeid tot een basisspeler bij Roma. Ruim een jaar geleden liet Huijsen in gesprek met Voetbal International nog doorschemeren dat het Nederlands elftal zijn voorkeur genoot. "Thuis spreken we Nederlands en mijn hele familie komt uit Nederland, dus die keuze was niet moeilijk. Spanje was een optie, maar ik ben blij dat ik voor Oranje mag spelen", zei Huijsen toen.