Drama voor Rekik (22) door 'onwaarschijnlijke blunder' na Arsenal-vertrek

Drama voor Rekik (22) door 'onwaarschijnlijke blunder' na Arsenal-vertrek

21 februari - 11:15 Laatste update: 13:50
24

De druiven zijn héél zuur voor Omar Rekik. Na zijn huurtransfer van Arsenal naar Servette FC mag de in Scheveningen geboren verdediger door een administratieve blunder geen wedstrijden spelen.

Servette vergat Rekik en twee andere winterversterkingen - Bassirou Ndiaye en Takuma Nishimura - voor de deadline in te schrijven, waardoor het drietal tot het einde van het seizoen niet in actie mag komen. "We hebben helemaal niets ontvangen", laat competitiewoordvoerder David Barras weten aan het Zwitserse medium 20 Minuten.

In Zwitserland is er een maximum gesteld aan het aantal niet-zelfopgeleide spelers dat een club in de selectie mag hebben. Na het vertrek van drie spelers dacht Servette ruimte te hebben gemaakt voor onder meer Rekik, maar de formele uit- en inschrijving bleef uit.

Servette, de nummer twee van de Zwitserse competitie, laat het er niet bij zitten en is naar de transfercommissie gestapt om Rekik, Ndiaye en Nishimura alsnog speelgerechtigd te krijgen. 'Maar er is geen reden om optimistisch te zijn', aldus 20 Minuten, dat spreekt van een 'enorme en onwaarschijnlijke blunder'.

Rekik (22) doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord, tot hij in 2012 overstapte naar Manchester City. Na periodes bij PSV, Olympique Marseille en Hertha BSC - in het kielzog van zijn oudere broer Karim - kwam hij in 2021 terecht bij Arsenal, dat hem de laatste jaren verhuurde aan Sparta Rotterdam, Wigan Athletic en nu Servette.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Servette Football Club (@servettefootballclub)