Ten Hag zet Antony op scherp

Ten Hag gelooft nog steeds in zijn aankoop: 'Hij zal zich hier gaan bewijzen'

24 februari om 14:53

Erik ten Hag heeft nogmaals benadrukt dat Antony hard voor zijn plek zal moeten vechten bij Manchester United. De Braziliaan wist zijn prijskaartje van honderd miljoen euro tot nu toe niet waar te maken in Engeland. Ten Hag wijst hem op de flinke concurrentie binnen de selectie.

Ten Hag erkent dat Antony tot dusver niet heeft geleverd wat er van hem verwacht wordt, maar blijft hem steunen. "Hij zal zich moeten bewijzen en dat gaat hij ook doen", zei Ten Hag tijdens een persmoment. "Hij heeft zijn potentie niet altijd laten zien, maar ik weet waar hij toe in staat is. Hij zal zijn kansen gaan krijgen. Tegelijkertijd is er concurrentie en zal Antony zich moeten laten zien op het trainingsveld, maar dat moeten anderen ook."

De 24-jarige buitenspeler heeft onder meer concurrentie van Marcus Rashford, Alejandro Garnacho, Amad Diallo en Omari Forson. "Diallo is terug van een blessure en doet het goed. Met Forson gaat het ook goed, dus we hebben veel opties om die positie in te vullen. En het staat niet vast dat Marcus Rashford als diepe spits moet spelen."

In de zomer van 2022 kwam Antony voor een bedrag rond de honderd miljoen euro over van Ajax. Hij heeft zijn stempel nog niet kunnen drukken in de Premier League en is regelmatig het mikpunt van kritiek bij de supporters. Dit seizoen wist hij in negentien optredens in de competitie nog niet te scoren of een assist te geven.