Zirkzee lovend over ploeggenoot: 'Vind dat hij mag komen snuffelen bij Oranje'

Zirkzee lovend over ploeggenoot: 'Vind dat hij mag komen snuffelen bij Oranje'

24 februari - 14:04
26

De Nederlandse revelaties, Joshua Zirkzee en Sam Beukema, zijn bezig aan een uitstekend seizoen in Bologna. In een interview met De Telegraaf vertellen de twee over elkaars kansen in het Nederlands elftal.

Beukema is ontzettend lovend over zijn 1,93 meter lange ploeggenoot. Volgens de centrale verdediger verdient Zirkzee een kans in Oranje. "Joshua is compleet; hij heeft diepgang, is sterk, heeft een goeie techniek en kan scoren", begint Beukema. "Voor mij is het een kwestie van tijd voordat Joshua er bij zit. Hij moet vooral zo doorgaan en zijn kop er bij houden, dat is het enige. En daar ga ik hem bij helpen."

Andersom ziet Zirkzee ook kansen voor Beukema bij het Nederlands elftal, al zien ze beiden in dat de concurrentie centraal achterin enorm is. "Het Nederlands elftal heeft heel veel topverdedigers, daar moet ik eerlijk in zijn", begint Zirkzee. "Het zal dus best lastig worden om erbij te komen. Maar Sam houdt zich knap staande in de Serie A. Hij speelt continu, heeft veel clean sheets en is een dragende speler én verbinder bij een club die vrij weinig verliest. Dan vind ik dat hij wel eens een keertje mag komen snuffelen bij Oranje."

Het Nederlandse duo staat op dit moment op een knappe vierde plaats in de Serie A met Bologna. Zirkzee was in de competitie al goed voor negen doelpunten. Daarnaast was hij drie keer aangever. Voor Beukema staat de teller op één doelpunt en één assist.