Juventus gaat dopingzaak niet afwachten: 'contractontbinding wordt aangekondigd'

Juventus gaat dopingzaak niet afwachten: 'contractontbinding wordt aangekondigd'

24 februari - 14:35 Laatste update: 14:40
30

Paul Pogba komt sinds september niet meer in actie voor Juventus, omdat hij tijdelijk geschorst is na een positieve dopingtest. De Oude Dame gaat de uitspraak in de dopingzaak niet afwachten en wil afscheid nemen van de wereldkampioen.

Pogba testte na de wedstrijd tegen Udinese op 20 augustus positief op het gebruik van DHEA, een middel dat testosteronproductie bevordert. Daarna kwam hij nog twee keer in actie voor Juventus. Er hangt de Fransman een straf van vier jaar boven het hoofd. Eerder meldde La Gazzetta dello Sport al dat Juve het contract van Pogba direct zou ontbinden, mocht de Fransman daadwerkelijk geschorst worden naar aanleiding van zijn positieve dopingtest.

Italiaanse media schrijven nu dat het onderzoek niet afgewacht gaat worden. Het is een gesloten boek voor Juventus en de club zou binnen afzienbare tijd gaan aankondigen dat het contract van de middenvelder wordt ontbonden. Voor Pogba betekent dat zijn tweede vertrek bij Juventus. In 2016 vertrok de Fransman nog voor 105 miljoen euro naar de Premier League. Zes jaar later keerde hij op transfervrije basis terug van Manchester United naar zijn oude liefde. Zijn tweede periode in Italië werd echter geen succes. 

Pogba werd in 2014 gekroond tot meest veelbelovende middenvelder van het WK en was vier jaar later een van de dragende krachten in de Franse ploeg die zich ten koste van Kroatië kroonde tot wereldkampioen. Pogba speelde 91 interlands voor Frankrijk, hierin wist hij elf keer te scoren.