Heerenveen haalt uit en vergroot degradatiezorgen bij lantaarndrager FC Volendam

25 februari - 21:51 Laatste update: 21:56
40

FC Volendam is er zondagavond tegen sc Heerenveen niet in geslaagd om het gat met Vitesse meteen weer te dichten. De nummer achttien van de Friezen waren simpelweg niet opgewassen tegen de Friezen, waar Pelle van Amersfoort zich met twee doelpunten wist te onderscheiden.

Omdat nummer zeventien Vitesse eerder op de dag met 1-2 won bij Excelsior, moest Volendam eigenlijk ook winnen. Dat ging hoe dan ook lastig worden, want De Palingboeren op 16 december voor het laatst een Eredivisie-wedstrijd, uitgerekend tegen Heerenveen. In eigen huis ging het al na dertien minuten mis. Van Amersfoort maakte de openingstreffer na een wonderschone assist van Thom Haye.

Volendam zette in het restant van de eerste helft wel aan, maar echt gevaarlijk werd de ploeg van trainer Regillio Simons niet. Toen Heerenveen-verdediger Pawel Bochniewicz twee minuten na de theepauze de 0-2 tegen de touwen kopte, leek het Volendam-publiek rekening te moeten houden met een nieuw verlies. De treffer werd vanwege buitenspel uiteindelijk echter afgekeurd.

Een kleine twintig minuten later viel de treffer alsnog. Simon Olsson schoot raak in het dak van het doel. Toen Van Amersfoort slechts twee minuten later ook nog de 0-3 maakte, was het echt klaar. De treffer van de spits was prachtig. Met een lobje verschalkte hij doelman Mio Backhaus. Het slotakkoord was van Haye, die een sterke wedstrijd speelde.

Heerenveen eindigde het duel overigens nog wel met een man minder. Invaller Espen van Ee kreeg twee minuten voor tijd de rode kaart. Door de zege staan Kees van Wonderen en co. nu op 28 punten. Volendam blijft steken op dertien.