'Toekomst Ten Hag onzeker, Man Utd heeft Italiaanse opvolger op het oog'

'Toekomst Ten Hag onzeker, Man Utd heeft Italiaanse opvolger op het oog'

27 februari - 12:25 Laatste update: 12:27
40

De toekomst van Erik ten Hag lijkt nog erg onzeker te zijn bij Manchester United. Naar verluidt is de club zich al aan het oriënteren voor vervangers en onder andere Brightons Roberto de Zerbi zou op het lijstje staan.

De Ineos Group van Sir Jim Ratcliffe zou volgens Manchester Evening News mogelijke vervangers geanalyseerd hebben voor Ten Hag, mochten ze ergens de komende maanden besluiten dat er een verandering van manager nodig is. De Zerbi is naar verluidt een interessant optie voor United. De Italiaan wordt ook beschouwd als een van de voornaamste kandidaten om Pep Guardiola bij Manchester City te vervangen.

Het Britse medium claimt van een betrouwbare bron vernomen te hebben dat Ratcliffe "niet helemaal overtuigd" is van Ten Hag. United leed de tiende nederlaag in de Premier League dit seizoen tegen Fulham op zaterdag. Personen binnen United erkennen dat er "geruchten" zijn over de positie van Ten Hag, maar denken dat de club nog steeds een succesvol seizoen kan hebben als ze de FA Cup winnen en in de top vier eindigen.

United heeft dit seizoen vijftien keer verloren, werd volledig in Europa door onderaan te eindigden in hun Champions League-groep en in de League Cup werden ze al in de tweede ronde uitgeschakeld. Vorig seizoen won Ten Hag het laatstgenoemde toernooi nog met zijn ploeg. Fulham bezorgde United de achtste thuisnederlaag. Dat is één verliespartij minder dan het clubrecord van de meeste nederlagen in Old Trafford in één seizoen.