Vertessen krijgt deksel op de neus na PSV-exit: 'Ben een beetje teleurgesteld'

Vertessen krijgt deksel op de neus na PSV-exit: 'Ben een beetje teleurgesteld'

27 februari - 18:53 Laatste update: 19:10
137

Yorbe Vertessen is 'een beetje teleurgesteld' in zijn situatie bij Union Berlin. De Belgische aanvaller wilde graag vertrekken bij PSV om meer speelminuten te gaan maken, maar in Duitsland zit hij ook op de bank.

PSV wilde Vertessen in januari graag behouden, maar de rappe spits annex buitenspeler was vastbesloten: hij wilde naar Union Berlin om meer te spelen. Bij de nummer veertien van de Bundesliga stond hij echter alleen in zijn eerste wedstrijd in de basis. Nu moet Vertessen het vooral met invalbeurten doen. "In het begin was dat geen probleem voor mij", zegt de jeugdinternational tegen Kicker over zijn geringe aantal speelminuten. "Maar nu begin ik steeds meer te wennen."

"Het is nu tijd om meer minuten te maken en te starten", solliciteert Vertessen naar een basisplaats. "We zullen zien wat de coach (Nenad Bjelica, red.) beslist. Ik wil het team gewoon helpen. Op dit moment ben ik namelijk een beetje teleurgesteld door het feit dat ik niet zoveel speel."

Vertessen merkt ook dat de selectie van Union op sociaal gebied anders is dan die van PSV. "Bij Union vormen de spelers meer samen een eenheid. In Eindhoven waren er meer kleine groepjes. Dat is het grootste verschil dat ik heb kunnen ontdekken de afgelopen weken. Veel dingen zijn nu anders."