Emotionele Cillessen dolblij na behalen bekerfinale met NEC

Cillessen vecht tegen tranen van geluk na halen bekerfinale: 'Hier kwam ik voor'

27 februari om 23:37

Jasper Cillessen moest na het halen van de bekerfinale met NEC vechten tegen de tranen van geluk. De doelman van de Nijmegenaren was zichtbaar geëmotioneerd en vertelt tegen ESPN dat dit soort avonden de reden zijn waarom hij terugkeerde naar Nijmegen.

Cillessen, in het verleden niet de sterkste penaltykeeper gebleken, wordt direct gevraagd naar zijn gevoel bij een mogelijke strafschoppenserie. "Ik heb hem liever op deze manier, maar ik was er wel klaar voor. Zondag kwam de trainer naar mij toe dat ik vandaag ging spelen", doelt Cillessen op de keeperskwestie. NEC-coach Rogier Meijer gaf tegen Cambuur de voorkeur aan de routinier, terwijl reservekeeper Robin Roefs de rest van de bekerduels had gekeept.

Als Cillessen daarna een blik werpt op de feestvierende fans, wordt de doelman wat emotioneel. "Hier ben ik voor teruggekomen, dit wil je doen. Hier ben ik echt voor teruggekomen. Ik denk dat we goed aan de bal waren vandaag, want het veld was toch nog wel vrij positief. Alleen als je de fans dan ziet", sluit Cillessen af. NEC pakte door een 2-1 overwinning op SC Cambuur voor de vijfde keer in de clubhistorie een finaleplaats in het bekertoernooi.