Franse voorzitter maakt gehakt van Turpin en krijgt schorsing

Franse voorzitter maakt gehakt van Turpin en krijgt schorsing

29 februari - 08:44
36

Scheidsrechter Clément Turpin kreeg in Frankrijk de nodige kritiek over zich heen na de wedstrijd tussen Olympique Lyon en OGC Nice. Zo ook van de voorzitter van Nice, Jean Pierre Rivère. Hij liet zich kritisch uit, wat hem op een schorsing is komen te staan.

"Het zijn van een scheidsrechter is moeilijk en foute maken hoort erbij, dat doen we allemaal. Maar op een gegeven moment hoopt het zich op. Er zijn veel wedstrijden geweest waarin wij slachtoffer zijn geweest van arbitrale blunders", sprak Rivère, doelend op een situatie waarin Nice geen penalty toebedeeld kreeg. Daarnaast kwam de hij nog terug op de rol die Turpin als VAR heeft gehad.

Na de wedstrijd tegen Lyon richtte de voorzitter zich specifiek op Turpin. "Meneer Turpin is onaantastbaar. Misschien kunnen we het niet over zijn beslissingen hebben. Het is niet alleen zijn wedstrijd. Toen hij VAR was vorige week, stuurde hij Dante weg. Toen ik hoorde dat Turpin ons nu zou fluiten, was ik bezorgd." Rivère is nu gestraft voor zijn woorden en heeft een schorsing voor twee wedstrijden opgelegd gekregen.