Babadi blijft bij PSV

'Feyenoord grijpt definitief mis, Babadi kiest voor langer verblijf bij PSV'

1 maart om 09:25
Laatste update: 1 maart om 09:33

Isaac Babadi blijft definitief bij PSV, aldus 1908. De middenvelder is al maandenlang hoofdrolspeler in een transfersoap, waarin ook Feyenoord zich meldde als eventuele nieuwe werkgever. 

Volgens 1908 heeft de achttienjarige Babadi samen met zijn entourage twee weken terug een gesprek gevoerd met Feyenoord. Desondanks viel zijn keuze uiteindelijk op een langer verblijf bij PSV, dat de contractverlenging nog wereldkundig moet maken. 

Babadi raakte tijdens het gesprek met Feyenoord wel degelijk overtuigd van de plannen, en het financiële voorstel dat hem werd gedaan. Ook trainer Arne Slot was aanwezig bij het gesprek. Om de linkspoot over de streep te trekken, moest Feyenoord min of meer garantie kunnen geven dat Slot ook na dit seizoen nog aan het roer staat in De Kuip, iets wat het niet kon geven. 'Feyenoord heeft daarom alleen een plaatje geschetst, maar niets formeel onder de neus van de speler geschoven', zo is te lezen. 

De keuze van Babadi viel uiteindelijk, 'onder druk van PSV-medewerkers, media en wat supporters' op een langer verblijf bij PSV. Zodra zijn moeder terugkeert uit Sierra Leona, zal hij zijn handtekening zetten onder een contract tot medio 2028, is de verwachting.