Promes ontkent arrestatie in Dubai en reageert op Instagram: 'cap'

Promes ontkent arrestatie in Dubai en reageert op Instagram: 'cap'

1 maart - 21:09 Laatste update: 21:11
127

Quincy Promes heeft via Instagram gereageerd op het nieuws dat hij zou zijn gearresteerd in Dubai. Russische media beweerden dat de aanvaller betrokken zou zijn geweest bij een ongeval. Vervolgens zou hij op de vlucht zijn geslagen en zijn opgepakt.

Promes heeft via social media gereageerd op dit verspreide nieuws. Hij reageerde met een emoticon van een pet, oftewel 'cap'. Daarmee geeft Promes aan dat het nieuwsbericht onzin zou zijn. Vrijdagochtend werd bekend dat het Openbaar Ministerie in Amsterdam contact heeft met de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) over de arrestatie van Promes in Dubai. Het OM heeft inmiddels een verzoek tot uitlevering van Promes ingediend.

Promes kreeg in februari zes jaar cel opgelegd wegens cocaïnesmokkel. Daarnaast moet hij een schadevergoeding betalen wegens het neersteken van zijn neef op een familiefeest. De 32-jarige aanvaller van Spartak Moskou zou volgens de media opgepakt zijn in Dubai, maar daar is volgens hemzelf dus niets van waar. Of Promes een dezer dagen toch uitgeleverd kan worden aan Nederland, moet nog blijken.