Slot ontkent eerdere berichtgeving over blessure Stengs: 'Dat was wat voorbarig'

Slot ontkent eerdere berichtgeving over blessure Stengs: 'Dat was wat voorbarig'

3 maart - 14:26
14

Arne Slot weet nog altijd niet zeker hoe lang hij het zonder Calvin Stengs moet stellen. Volgens de coach van de Rotterdammers ziet het er op het eerste oog positief uit, maar hij durft hier absoluut nog geen beloftes over te doen.

"De berichtgeving van De Telegraaf was wel wat voorbarig", vertelt Slot bij ESPN voor aanvang van het duel met PSV. Volgens de ochtendkrant viel de blessure van Stengs mee na onderzoeken in het ziekenhuis. "Je doet natuurlijk meerdere onderzoeken en het is wel zo dat het eerste onderzoek positief was. Je sluit met die onderzoeken dingen uit, maar er moeten nog wel een aantal onderzoeken volgen."

Slot durft wel enigszins positief te zijn, maar hij kan nog geen zekerheid geven. "De eerste aanzet is inderdaad positief, maar dat wil nog niet zeggen dat het daardoor ook een positief eindresultaat kan hebben. Dat is eigenlijk de staat van de situatie op dit moment." Stengs raakte in de halve finale van de KNVB Beker tegen FC Groningen geblesseerd na een charge van Marvin Peersman. De aanvaller moest huilend op een brancard het veld verlaten.