Feyenoord geeft medische update: Stengs komende weken niet inzetbaar

Feyenoord geeft medische update: Stengs komende weken niet inzetbaar

4 maart - 17:05
71

Feyenoord moet het de komende weken stellen zonder Calvin Stengs. Even werd gevreesd voor een zeer ernstige blessure, maar de regerend landskampioen verwacht na de komende interlandperiode weer te kunnen beschikken over de middenvelder annex aanvaller. 

De schrik zat er voor Feyenoord behoorlijk in toen Stengs vorige week op het oog ernstig geblesseerd raakte tegen FC Groningen. De linkspoot moest vanwege problemen aan zijn knie vroegtijdig naar de kant. Juist diezelfde knie speelde hem in het verleden al parten. 

Heel lang zal de Oranje-international niet uit de roulatie zijn, zo maakt Feyenoord bekend via de officiële kanalen. 'Calvin Stengs is door een knieblessure de komende weken niet inzetbaar voor Feyenoord', zo is te lezen.

Waarschijnlijk keert hij na de komende interlandperiode terug. Die eindigt op 26 maart. Op basis daarvan kan geconcludeerd worden dat Stengs sowieso het thuisduel met Heracles Almelo en het uitduel met sc Heerenveen aan zich voorbij zal moeten laten gaan. 

Trainer Arne Slot moest het tegen PSV (2-2) ook al stellen zonder Stengs, die sinds zijn komst naar Feyenoord in 34 officiële wedstrijden goed was voor zeven doelpunten en veertien assists.