'Ik wens Stengs een spoedig herstel, voor mij is het daarmee afgesloten'

'Ik wens Stengs een spoedig herstel, voor mij is het daarmee afgesloten'

5 maart - 08:28 Laatste update: 09:42
100

Marvin Peersman heeft voor het eerst gereageerd op zijn overtreding op Calvin Stengs. De actie van de verdediger van FC Groningen zorgde ervoor dat Stengs tijdens het bekerduel tussen Feyenoord en FC Groningen geblesseerd raakte en per brancard van het veld moest. 

"Ik wilde hem tegenhouden en naar de grond werken, maar zijn knie stond verkeerd. Het is nooit mijn intentie geweest om hem te blesseren", vertelt Peersman aan OOG TV na de wedstrijd FC Den Bosch - FC Groningen (1-4). "Ik hoor van mensen dat het bewust was, maar dit is nooit mijn intentie geweest. Wat mensen zeggen, dat boeit me vrij weinig. Maar ik vond het wel heel erg voor hem, want je wil nooit een collega blesseren."

De verdediger van FC Groningen heeft Stengs zijn excuses aangeboden middels een berichtje. "Vandaag (maandag, red.) voor de wedstrijd vertelde hij wat er aan de hand was. Ik ben blij dat hij niks heeft gescheurd", aldus Peersman. "Ik wens hem een spoedig herstel. Voor mij is het daarmee afgesloten."

Feyenoord liet eerder deze week al weten dat de schade voor Stengs enigszins meevalt. De Rotterdammers verwachten dat Stengs 'de komende weken' niet inzetbaar is. Na de interlandperiode van eind maart wordt de middenvelder annex aanvaller weer terugverwacht.