Bosz wil 'brandweerman' Mauro behouden bij PSV

Bosz wil 'brandweerman' behouden bij PSV: 'Hij speelde geweldig'

10 maart om 10:10

PSV-trainer Peter Bosz toont zijn waardering voor Mauro Júnior na het Eredivisie-duel met Go Ahead Eagles. De Eindhovenaren willen het contract van de 24-jarige Braziliaan graag verlengen, weet het Eindhovens Dagblad.

Mauro verving in Deventer de nog afwezige Joey Veerman. "Als verbindingsspeler deed hij het goed", oordeelt Bosz. "Hij wilde nog te veel de bal ophalen, terwijl ik eigenlijk vond dat hij in het middenveld moest blijven. Mauro speelde geweldig, verliest niet onnodig een bal en staat ook verdedigend zijn mannetje", is de oefenmeester vol lof. Mede dankzij de onverzettelijke Mauro trok PSV een 0-1 voorsprong over de streep.

Volgens Bosz is Mauro een 'brandweerman'. Eerder noemde hij de multifunctionele Braziliaan al een soldaat. "Hij is iemand die op het veld regelmatig aanvoelt waar het gevaar loert." De coach wil Mauro dolgraag graag behouden voor PSV. Het contract van de vleugelverdediger annex middenvelder loopt echter al in de zomer van 2025 af. Het ED ziet dat er daarmee werk aan de winkel is voor technisch directeur Earnest Stewart.