Bosz: Ik weet dat hij veel beter kan, en dat zal hij zelf ook weten

Bosz: "Ik weet dat hij veel beter kan, en dat zal hij zelf ook weten"

8 maart - 20:05
38

Peter Bosz verwacht dat Hirving Lozano snel beterschap toont bij PSV. De 28-jarige aanvaller steekt niet in beste doen, erkent ook de trainer van de Eindhovenaren.

Lozano tikt sinds zijn terugkeer afgelopen zomer nog niet het niveau van zijn eerste periode bij PSV aan. "Ik weet dat hij veel beter kan, en dat zal hij zelf ook weten", reageert Bosz bij ESPN. "Wat mij wel bevalt, is dat hij hard werkt. En dan komt het wel weer terug. Ik ben ervan overtuigd dat dat wel weer komt."

Tegen Go Ahead Eagles speelt de Mexicaan vanaf de rechterkant, omdat Johan Bakayoko rust krijgt. "Als ik heel eerlijk ben... Ik heb die jongen niet misbruikt, maar ik heb hem niet op de juiste momenten rust kunnen geven. Door omstandigheden", zegt Bosz over de Belg. "Nu Til weer terugkomt en ik met Tillman wat kan schuiven, is die mogelijkheid er wel. Hij is pas twintig jaar, het eerste echte jaar dat hij basisspeler is. En dan alles spelen, vaak negentig minuten, dat is veel."

Bosz verzekert dat hij in Deventer nog niet bezig is met de Champions League-return tegen Borussia Dortmund. "Ik word er niet moe van, maar dat is hoe wij dit hele seizoen aangevlogen hebben. Omdat dat denk ik de manier is. Dat hebben de jongens tot nu toe geweldig gedaan. Als de buitenwacht wel al over een volgende wedstrijd praat... Maar als je kampioen wil worden, dan moet je dit soort wedstrijden winnen."

PSV is nog altijd hard op weg naar de eerste landstitel sinds 2018, maar Bosz baalt wel een beetje van de remise tegen Feyenoord vorige week. "Ik vind dat wij beter kunnen. Ik vind dat wij die wedstrijd hadden moeten winnen. Gezien de voorbereiding die Feyenoord op die wedstrijd had. We hadden Feyenoord daar een hele belangrijke tik kunnen uitdelen."