Van der Vaart en Stekelenburg botsen over uitspraken Steijn: 'Gewoon mond houden'

Van der Vaart en Stekelenburg botsen over uitspraken Steijn: 'Gewoon mond houden'

10 maart - 23:24 Laatste update: 11 maart - 08:45
78

Bij Studio Voetbal laait de discussie hoog op over de recente uitlatingen van Maurice Steijn bij Rondo. De voormalig Ajax-trainer veroorzaakte opschudding door de sportpsycholoog van Almere City te omschrijven als 'dat wijf van Almere'. Jeroen Stekelenburg uit scherpe kritiek op deze woorden, terwijl Rafael van der Vaart een andere kijk heeft.

Steijn wordt in verband gebracht met sc Heerenveen, maar Stekelenburg benadrukte dat hij hem niet zou aanstellen vanwege zijn ongepaste taalgebruik bij Rondo. "Hij had het over 'dat wijf van Almere'. Ik zou niet met zo iemand in gesprek gaan over een functie binnen een club. Ik vond dat zo ordinair en onbeschoft."

Van der Vaart is het niet eens met NOS-verslaggever. "Als iemand over je praat dat je er geen reet van kan, dan denk je dat over haar. We mogen toch eerlijk zijn? We zijn toch allemaal mens? Hij had haar wel beter gewoon 'die vrouw' kunnen noemen."

Stekelenburg staat er totaal anders in. "Dat Steijn het stom of dom vindt dat er op een bepaalde manier over hem gepraat wordt snap ik. Maar dat kan je dan toch anders verwoorden? De hoofdtrainer is het uithangbord van de club."

Beiden concluderen uiteindelijk dat Steijn nooit bij Rondo had moeten gaan zitten. "Er is toch geen goed woord over Ajax te zeggen. Hij moet gewoon zijn mond houden" aldus Van der Vaart.