Van Basten sceptisch over Feyenoorder: 'Geen Europese topspeler'

Van Basten sceptisch over Feyenoorder: 'Geen Europese topspeler'

11 maart - 22:25
69

Santiago Gimenez was tegen Heracles Almelo trefzeker voor Feyenoord, maar het spel van de spits heeft Marco van Basten nog niet kunnen overtuigen. De voormalig aanvaller van Ajax en AC Milan ziet kwaliteiten in de Mexicaan, maar denkt dat zijn ondergrens niet hoog genoeg ligt voor de Europese top.

Van Basten is van mening dat de ondergrens van Gimenez te laag ligt, zo stelt hij bij Rondo. "Zijn top is goed, dan zie je hij goed kan koppen, doelpunten kan maken met links en rechts, goed is in de combinatie. Maar zijn zwakte is eigenlijk niet goed genoeg voor een topspeler. Hij kan ook echt af en toe geen bal raken. Hij moet wat dat betreft goed leren, zich blijven ontwikkelen. Het is wel een jongen met een goed karakter, vind ik."

Van Basten ziet nog genoeg ruimte voor ontwikkeling en benadrukt de prille leeftijd van de spits, die 22 is. Rafael van der Vaart kan echter weinig met dat argument. "Ik zit dan te kijken… die aanname, en dit, en dat. Neem Zlatan, daarbij kon je aan alles zien hoe goed hij was. Dat had ik eerst bij Gimenez niet, toen was ik op een gegeven moment om. En nu twijfel ik weer."

Tafelgenoot Khalid Boulahrouz vraagt zich af of de vormcrisis van de Mexicaan niet te lang duurt. "Voor een ploeg die zo aanvallend voetbalt, zoveel kansen creëert, duurt het veel te lang voordat hij zijn goals weer maakt." Van Basten vermoedt dat de verwachtingen wellicht te hoog zijn. "Zo goed is hij ook niet. Hij is geen jongen die mensen uitspeelt, die makkelijk passeert. Het is een goede spits, maar niet een Europese topspeler."

Check hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!