Van Basten snapt niets van Bosz: 'Je hoeft niet iedereen te vriend te houden'

Van Basten snapt niets van Bosz: 'Je hoeft niet iedereen te vriend te houden'

11 maart - 21:28
63

Marco van Basten begrijpt niet dat Peter Bosz er in de Eredivisie niet voor kiest om Jerdy Schouten structureel als centrale verdediger te posteren, terwijl hij op die positie uitblonk in het Champions League-duel met Borussia Dortmund. Khalid Boulahrouz en Rafael Van der Vaart geven in het praatprogramma Rondo een mogelijke reden, maar kunnen San Marco niet overtuigen.

"Als jij Schouten achterin zet is dat te begrijpen, want je wil voetballen. Maar als je dat in de Champions League doet, dan doe je het toch nog eerder in de Nederlandse competitie?" vraagt Van Basten zich hardop af. "Misschien heeft hij in de Nederlandse competitie meer aan Schouten op het middenveld dan achterin", countert Boulahrouz. "Aangezien je toch op de helft van de tegenstander speelt en minder te doen hebt achterin, dan kun je best met Ramalho spelen."

Wedden

Meer odds

"Ik kan je vertellen, het is echt een gouden zet geweest om hem achterin te zetten", vervolgt Boulahrouz. "Ik heb hem gezien tegen Dortmund, hij speelde een geweldige partij. Mede door zijn toedoen hebben ze constant druk op Dortmund kunnen zetten. Hij speelt alles vooruit en in combinatie met Veerman was hij echt geweldig, ook verdedigend."

"Maar als je dat in een Europese wedstrijd kunt doen, dan wordt het in de Nederlandse competitie toch óók alleen maar makkelijker voor je?" herhaalt Van Basten. "Dan ga je toch nóg meer voetballen en ben je toch nog dominanter?" Van der Vaart vermoedt dat Bosz zijn spelers tevreden probeert te houden door te rouleren, iets wat Van Basten onzinnig vindt. "Je speelt profvoetbal. Als PSV beter is met hem als laatste man beter is... je hoeft niet iedereen te vriend te houden."