Ongelooflijk: Ronaldo mist voor open doel, Mané grijpt tegenstander bij keel

12 maart - 11:07 Laatste update: 11:17
14

Het Al Nassr van Cristiano Ronaldo en Sadio Mané is maandag uitgeschakeld in de kwartfinale van de Aziatische Champions League. Beide sterspelers lieten zich niet van hun beste kant zien.

Al Nassr verloor over twee wedstrijden van Al Ain, de club waar Alfred Schreuder afgelopen winter nog ontslagen werd. Zijn opvolger Hernán Crespo leidde de ploeg uit Abu Dhabi vorige week al naar een 1-0 overwinning op Ronaldo en co. Maandag stond de return op het programma.

Weer kwam Al Nassr op achterstand. De club uit Saudi-Arabië knokte zich echter knap terug van 0-2 naar 2-2. Bij de gelijke stand kreeg Ronaldo een enorme kans in zijn schoot geworpen. De bal landde plots voor zijn voeten, maar vanaf drie meter schoot de Portugees naast. Alex Telles maakte uiteindelijk nog wel 3-2, waardoor er verlengd werd.

Ook voor Mané was een negatieve hoofdrol weggelegd. Bij de oud-speler van Liverpool sloegen de stoppen door rond minuut zeventig. De Senegalees greep zijn tegenstander bij de keel, maar werd slechts bestraft met geel.

In de verlenging scoorden beide ploegen nog één keer. Ronaldo was in de 118e minuut trefzeker vanaf elf meter. De penaltystip zou ook na de verlenging nog belangrijk worden, aangezien een strafschoppenserie volgde. Voor Al Nassr ging het helemaal mis. Marcelo Brozovic, Alex Telles en Otavio mistten alle drie hun penalty, waardoor Al Ain door is naar de halve finale van het toernooi. Ronaldo benutte zijn penalty wel.