'Hoog druk zetten op de tegenstander ging niet meer nadat Ronaldo bij United kwam'

'Hoog druk zetten op de tegenstander ging niet meer nadat Ronaldo bij United kwam'

6 maart - 20:48 Laatste update: 21:02
23

Ole Gunnar Solskjaer blikt in de podcast Stick to Football terug op de terugkeer van Cristiano Ronaldo bij Manchester United. De voormalig trainer van United haalde hem in 2021 terug naar Engeland. De manager erkent dat het niet werkte tussen beiden.

"We kregen te horen dat hij op te pikken was. De club vroeg aan mij of ik hem erbij wilde hebben. Ik heb daarmee ingestemd, maar het werkte niet met Cristiano", begint Solskjaer, die van maart 2019 tot november 2021 trainer was van Manchester United. "Een belangrijke motivatie om hem te contracteren was zijn enorme passie, maar dat bracht ook zijn complicaties met zich mee."

De 51-jarige Noor herinnert zich een voorbeeld van een te gedreven Ronaldo. "Toen hij aankwam bij de club, zei hij dat ik hem drie wedstrijden op rij moest laten starten en dat ik hem daarna eventueel op de bank kon zetten. Toen ik dat in het vierde duel ook daadwerkelijk deed, was hij niet blij. Zo gepassioneerd is hij."

Solskjaer benoemt dat vooral het druk zetten een probleem was met de Portugese superster. "Aan de bal was er geen probleem. Zonder bal moesten we bepaalde spelers in een andere rol gebruiken dan we gewend waren. Voor Ronaldo kwam, waren we een van de hoogst druk zettende ploegen, maar daarna ging dat niet meer."

Anderhalf seizoen na de terugkeer van Ronaldo, vertrok hij transfervrij naar Al Nassr in Saudi-Arabië.