Napoli-trainer boos op Nederlandse VAR: 'Snap niet waarom ze niet ingrijpen'

Napoli-trainer boos op Nederlandse VAR: 'Snap niet waarom ze niet ingrijpen'

13 maart om 09:14

Napoli-trainer Francesco Calzona vindt dat zijn ploeg een strafschop had moeten krijgen van Danny Makkelie en zijn team. De Napolitanen gingen met 3-1 onderuit bij FC Barcelona en zijn na het gelijkspel in Italië (1-1) uitgeschakeld in de Champions League.

De Nigeriaan Victor Osimhem claimde een penalty bij Makkelie nadat hij onreglementair afgestopt zou zijn door Barcelona-verdediger Pau Cubarsí. Zowel Makklie als de VAR zagen er geen strafschop in, tot woede van Calzona. "Ik heb de beelden nu teruggezien en het leek voor mij op een strafschop. Ik snap niet waarom de VAR (Rob Dieperink, red.) op dit niveau niet besluit om in te grijpen", zei Calzona na afloop van de wedstrijd tegen Sport Mediaset.

"Ze moeten dan alle tijd nemen om het moment te bekijken en ook de juiste beslissing te nemen. Een strafschop had de wedstrijd zeker nog kunnen beïnvloeden." Calzona voelde dat er meer te halen viel in Barcelona, al geeft hij toe dat de start van zijn ploeg te wensen over liet. "Dit is natuurlijk een grote teleurstelling. We kwamen hier om te winnen, maar onze start was heel slecht. Als je zoveel balverlies lijdt, dan weet je dat dat een keer afgestraft gaat worden."

Napoli kan zich dus volledig focussen op de competitie, waar het nog meer dan genoeg werk te doen heeft. De ploeg uit Zuid-Italië staat momenteel op een zevende plek in de Serie A en zal nog flink aan de bak moeten om Europees voetbal voor volgend seizoen te behalen.