Van der Gijp over 'jochie van 14' bij Ajax: 'Die Engelsen denken, wat is dit?'

Van der Gijp over 'jochie van 14' bij Ajax: 'Die Engelsen denken, wat is dit?'

15 maart - 23:51 Laatste update: 23:56
56

René van der Gijp is van mening dat John van 't Schip Krystian Hlynsson nooit op had moeten stellen tegen Aston Villa. De analist van Vandaag Inside vindt dat de aanvallende middenvelder simpwelg niet opgewassen is tegen Premier League-spelers. 

Hlynsson begon tegen Villa nog als aanvallende middenvelder, maar werd na het uitvallen van Devyne Rensch opeens rechtervleugelverdediger. "Dat IJslandse jochie kun je niet tegen een Premier League-club laten spelen", constateert Van der Gijp vrijdagavond bij Vandaag Inside. "Dat ventje heeft een koppie alsof hij veertien is. Daar is opzich niks mis mee, maar die Engelsen denken: wat is dit? Dat kan niet joh."

Tafelgenoot Johan Derksen wijt de nederlaag ook deels aan John van 't Schip. Derksen heeft op menselijk vlak een hoge pet op van de Ajax-trainer, maar schat zijn capaciteiten als tacticus niet al te hoog in. "Johnnie is een ontzettend aardige gozer, maar hij heeft als trainer nooit ergens gepresteerd. Hij heeft nog nooit een elftal beter laten voetballer. Dit (komst naar Ajax, red.) voor hem en voor Ajax heel goed uit. Ze vielen elkaar in de armen. Voor overbrugging is het prima, maar nu moeten ze heel goed kijken wie ze halen, want je moet nu iemand hebben die iets van de grond af op kan bouwen, en niet alleen maar loopt te zeiken over nieuwe spelers."

Check hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over de uitschakeling van PSV & Ajax en de eerste dag van Alex Kroes!!