Xavi komt met Frenkie-update en waakt voor Atlético-goudhaantje Memphis

Xavi komt met Frenkie-update en waakt voor Atlético-goudhaantje Memphis

16 maart - 15:15
1

Xavi Hernández liet zich positief uit over het revalidatieproces van de geblesseerde Frenkie de Jong. Tijdens een persmoment in aanloop naar de kraker tegen Atlético Madrid gaf de hoofdtrainer van FC Barcelona een update. Ook sprak de Catalaan zich lovend uit over Memphis Depay.

"We zijn positief", doelde Xavi op het herstel van De Jong. De middenvelder raakte tijdens de uitwedstrijd tegen Athletic Bilbao geblesseerd. Hierdoor mist hij de aankomende interlands met Oranje, maar hij is op tijd hersteld voor de Champions League-ontmoetingen met Paris Saint-Germain. "Maar ik ga nog geen definitieve datum prikken op zijn terugkeer. Dit is het nu. Voor ons is hij een sensationele speler, dus hij kan het verschil maken", vervolgde Xavi.

Xavi was tijdens hetzelfde persmoment lovend over Atlético-goudhaantje Depay. "We kennen hem perfect. Als hij gemotiveerd, gefocust en geïnspireerd is, is hij in staat om dit soort geweldige dingen te doen. Hij heeft ons in de heenwedstrijd al in de problemen gebracht. Na afgelopen week weet ik zeker dat hij nu weer klaar zal zijn."

Nadat Barça Napoli wist uit te schakelen in de Champions League, klonken de geluiden even dat Xavi tóch zou blijven als trainer. "Ik spreek technisch directeur Deco twee keer, soms zelfs drie keer, per week. En ik zie hem elke dag. Hij kent mijn positie in deze kwestie. Er is tot vandaag niets veranderd", sprak hij de geruchten tegen.

Check hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over de uitschakeling van PSV & Ajax en de eerste dag van Alex Kroes!!