Atlético-uitblinker Memphis: 'Ik moet beter worden, ben geen normale speler'

Atlético-uitblinker Memphis: 'Ik moet beter worden, ben geen normale speler'

14 maart - 20:06
14

Memphis Depay wordt geprezen na zijn heldenrol voor Atlético Madrid in het Champions League-duel met Internazionale, maar zelf is hij nog niet helemaal tevreden. De dertigjarige Nederlander wil nog beter.

Memphis viel woensdag in, maakte de belangrijke 2-1 in de slotfase en benutte ook zijn penalty in de strafschoppenserie, waardoor de Spaanse topclub de kwartfinale bereikte. "Ik ben blij met de manier waarop ik inviel, maar ik zit nog niet op mijn niveau op dit moment", zegt de voormalig PSV'er tegen het clubkanaal. "Ik ga altijd naar huis met die gedachte: Ik moet beter worden. Hoe kan ik beter? Hoe pas ik het beste bij Atlético en hoe kan ik uitblinken?"

De Oranje-international is zoekende naar zijn rol in het systeem van Atlético. "Ik ben geen typische spits van origine, geen normale speler", stelt Memphis, die weet dat hij onder een vergrootglas ligt. "Mensen hebben altijd een mening over mij. Het is goed of fout. Mensen houden van me of haten mij. Dat is prima, dat heb ik te accepteren. Ik ben geen kleine jongen meer. Het is al zo sinds mijn zestiende, toen ik professional werd. Dat heeft te maken met de dingen waarvan ik buiten het voetbal houd en wat ik binnen de lijnen doe. So be it."