Anco Jansen ziet Dick Schreuder als kandidaat-opvolger Van 't Schip

Anco Jansen draagt opvolger Van 't Schip bij Ajax aan: 'Het is ultra-aanvallend'

16 maart om 19:47

Anco Jansen ziet Ajax graag in zee gaan met Dick Schreuder. De voormalig aanvaller denkt dat de huidige trainer van CD Castellón een uitstekende kandidaat is om John van 't Schip op te volgen.

Jansen heeft Schreuder van dicht bij meegemaakt bij PEC Zwolle. "Ik heb gezien hoe hij een ploeg geheel naar zijn eigen stijl en hand heeft gezet, met innovatieve dingen", zegt hij bij Voetbalpraat op ESPN. Schreuder koos in het promotieseizoen van PEC, 2022/2023, geregeld voor een 3-4-1-2-formatie. "Normaal werd er altijd met vleugelspitsen gespeeld. Hij koos voor iets anders en legde uit: we gaan wel heel aanvallend spelen. Dat was het ook, het was ultra-aanvallend."

"Ik vind hem ook een beetje gek, in de goede zin van het woord. Hij zit er echt bovenop", gaat Jansen verder. "Lopen is bij hem een heel belangrijk onderdeel. Hij laat zijn ploegen altijd met een ongelooflijke intensiteit voetballen. Het is echt heel aanvallend, met zeven, acht spelers in de zestien. Ik zie dat bij Ajax wel zitten. Ik zou hem graag bij Ajax zien."

Check hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over de uitschakeling van PSV & Ajax en de eerste dag van Alex Kroes!!